"Καμπάνα" 500.000 ευρώ στον Tripadvisor για παραπλανητικά σχόλια στις σελίδες του

"Καμπάνα-μαμούθ", ύψους 500.000 ευρώ επέβαλε η ιταλική Επιτροπή Ανταγωνισμού (AGCM) στον ιστότοπο TripAdvisor,
διότι,
ενώ άφηνε να εννοηθεί ότι τα σχόλια που δεχόταν, προέρχονταν αποκλειστικά από τουρίστες, στην πραγματικότητα, πολλά από αυτά, αναρτούνταν από επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, μετά από πολλές καταγγελίες καταναλωτικών ενώσεων η Επιτροπή εξέτασε την υπόθεση και έκρινε ότι ο αμερικανικός ιστότοπος και η ιταλική θυγατρική του δεν ήταν ειλικρινείς απέναντι στους χρήστες του διαδικτύου. Η AGCM απαγορεύει «τη διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών για της πηγές των σχολίων». Το TripAdvisor «επιμένει ότι τα σχόλια είναι αυθεντικά και ειλικρινή, ωθώντας τους καταναλωτές να πιστεύουν ότι οι πληροφορίες αυτές είναι αξιόπιστες, δεδομένου ότι εκφράζουν πραγματικές εμπειρίες τουριστών», εκτιμά η Επιτροπή.

Η εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο μέσα σε 30 ημέρες και έχει στη διάθεσή της 90 ημέρες ακόμη για να εξηγήσει στην Επιτροπή πώς θα φροντίσει ώστε στο μέλλον οι επιλογές των καταναλωτών να βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία και όχι «σε διαφημιστικές πληροφορίες, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια».

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/12/500000-tripadvisor.html#ixzz3Mj5BPnl5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου