Καμμένος στην Bild: Εάν η Ελλάδα εκραγεί, η Ισπανία και η Ιταλία θα είναι επόμενες







 Την πεποίθηση ότι εάν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη,
θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, διατυπώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, στη συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί σήμερα –Σάββατο- , ο κύριος Καμμένος αναφέρει ότι αν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, την ίδια τύχη πιθανόν θα ακολουθήσουν η Ισπανία και η Ιταλία.
«Εάν η Ελλάδα εκραγεί, η Ισπανία και η Ιταλία θα είναι επόμενες και έπειτα σε κάποιο σημείο και η Γερμανία», αναφέρει, σύμφωνα με το Ρόιτερς ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας και προσθέτει : «Επομένως πρέπει να βρούμε μια λύση εντός της ευρωζώνης, αλλά η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι οι Έλληνες να πρέπει να πληρώσουν», αναφέρει το Reuters επικαλούμενο απόσπασμα της συνέντευξης.
Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά «ένα κούρεμα σαν αυτό που πήρε η Γερμανία το 1953 κατά τη διάσκεψη του Λονδίνου», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Καμμένου στην Bild:
-Έχετε τρομάξει τη Γερμανία με τις δηλώσεις για τους μετανάστες
«Απλά έκανα ξεκάθαρο τι σημαίνει αν η Ελλάδα αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη. Δεν είναι απλά οικονομική κρίση, είναι και ανθρωπιστική. Μετά καμία συμφωνία δεν θα ισχύει. Δεν θα είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να φιλοξενούμε τους μετανάστες ως χώρα υποδοχής. Οποιος θέλει να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη πρέπει να το ξέρει αυτό. Και η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι αυτή τη στιγμή είμαστε μόνοι με μία βόμβα. Πώς μία χώρα με κρίση να αντιμετωπίσει μόνη της 1,5 εκατομμύριο μετανάστες;».
- Τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη;
«Χρειάζεται μόνο ένα τηλεφώνημα από την Ανγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στον Ταγίπ Ερντογάν, για να του πουν ότι πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες και να ασφαλίσει τα σύνορά του. Η Τουρκία παίρνει χρήματα από την ΕΕ και μπορούν για παράδειγμα μετανάστες από τη Συρία να περνούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή. Η Τουρκία πρέπει, όπως και η Ελλάδα, να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις».
- Επίσης ζητάτε ακόμη και πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία
«Ολες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποζημιώθηκαν για τα εγκλήματα των Ναζί, εκτός από την Ελλάδα. Για εμάς, δεν είναι μία κίνηση ενάντια στη Γερμανία, αλλά ιστορική υποχρέωση. Το χρυσάφι που έφεραν οι Ναζί από την Αθήνα στο Βερολίνο αξίζει πολλά χρήματα. Για αυτό, περιμένουμε αποζημίωση. Οπως και για το αναγκαστικό δάνειο και την καταστροφή των αρχαιολογικών μνημείων. Δεν είναι μία θεωρητική συζήτηση για ένα ή εκατό δισεκατομμύρια, αλλά για την πραγματική αξία».
- Προσωπικά έχετε πρόβλημα με τη Γερμανία;
«Δεν υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα στους λαούς, αλλά ανάμεσα στις κυβερνήσεις. Η γερμανική κυβέρνηση ανακατεύεται σε πράγματα που δεν την αφορούν. Παραβιάζει τη συμφωνία της μη εμπλοκής στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Πώς γίνεται ο Γερμανός πρέσβης να έχει πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει μαζί μας κυβέρνηση; H Deutche Bank συνέταξε έγγραφο ενάντια στο σχηματισμό κυβέρνησης με το κόμμα μου. Εχω την αίσθηση ότι η γερμανική κυβέρνηση και κάποιοι άλλοι θέλουν να μας διώξουν από την ευρωζώνη».
- Εννοείτε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;
«Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε ημέρα κάνει νέες δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας. Είναι σαν ψυχολογικός πόλεμος και ο Σόιμπλε δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών. Δεν έχω πρόβλημα που ο κ. Σόιμπλε δεν συμπαθεί εμένα και τον κ. Βαρουφάκη. Αλλά και οι δύο εκλεγήκαμε από τον ελληνικό λαό και μιλάμε εκ μέρους τους. Αυτή είναι η Δημοκρατία και πρέπει να τη σεβαστεί. Ο κ. Σόιμπλε τώρα έχει να κάνει μαζί μας. Και όλη η κριτική για τη διαφθορά στην Ελλάδα από τη Γερμανία και τον κ. Σόιμπλε δεν είναι πάντα σωστή».
- Τι εννοείτε;
«Εμείς οι Ελληνες θυμόμαστε καλά ότι ο κ. Σόιμπλε έπρεπε να εγκαταλείψει τη θέση του ως ηγέτης κόμματος γιατί είχε εμπλακεί σε υπόθεση δωροδοκίας. Αλλά σήμερα είναι υπουργός Οικονομικών. Οσο για τη διαφθορά, είναι σαν την αγάπη ή το τανγκό, πάντα χρειάζεται δύο.
Για παράδειγμα, γιατί προστατεύονται από τη γερμανική κυβέρνηση CEO της Siemens που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαφθοράς; Γιατί πάντα πρέπει να πληρώνουν πρόστιμα εκατομμυρίων για διαφθορά μόνο στη Γερμανία οι γερμανικές εταιρείες, αλλά όχι εδώ στην Ελλάδα; Υπάρχουν πολλά παραδείγματα γερμανικών εταιρειών που έχουν εμπλακεί σε διαφθορά, αλλά δεν ακούγεται τίποτα. Αν ζητάμε ονόματα ή στήριξη, δεν υπάρχει βοήθεια».
- Η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα. Χρειάζεται τρίτο πακέτο;
«Δεν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο διάσωσης. Δεν μπορούμε πάντα να αντιμετωπίζουμε ένα παλιό χρέος με ένα νέο που πολύ απλά δεν μας βοηθά. Αυτό χρειαζόμαστε τελικά είναι ένα κούρεμα, όπως αυτό που έγινε στη Γερμανία το 1953. Η λιτότητα είναι ο λάθος τρόπος. Οι Ελληνες έχουν ήδη χάσει τα πάντα και οι μισθοί όσων έχουν δουλειά έχουν μειωθεί δραματικά. Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας παίρνουν 1.200 ευρώ το μήνα ενώ ρισκάρουν τη ζωή τους».
- Μπορεί να σας βοηθήσει η επιστροφή στη δραχμή;
«Είναι αδύνατο για εμάς να φύγουμε από το ευρώ. Αν η Ελλάδα εκραγεί, τότε η Ισπανία και η Ιταλία θα ακολουθήσουν. Και κάποια στιγμή η Γερμανία. Για αυτό πρέπει να βρούμε μία λύση μέσα στο ευρώ. Αλλά αυτή η λύση δεν πρέπει να σημαίνει ότι οι Ελληνες θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερο. Τα λεγόμενα πακέτα διάσωσης δεν έχουν κάνει τίποτα μέχρι τώρα για το λαό, παρά μόνο για τις τράπεζες. Οι άνθρωποι δεν έχουν δουλειά, αλλά οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Δεν μπορεί ένα εσπρέσο να κοστίζει 3 ευρώ εδώ και 1.20 στη Βιέννη. Γιατί να έρθουν σε εμάς οι τουρίστες; Για αυτό πρέπει να μειώσουμε τους φόρους για να είμαστε ελκυστικοί για τους τουρίστες».
- Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ αλλά θέλετε να στραφείτε στη Ρωσία για βοήθεια. Σοβαρολογείτε;
«Εχουμε χάσει πολλά χρήματα από τις κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας. Σχεδόν το 70% των αγροτικών εξαγωγών μας πηγαίνουν εκεί. Ο τουρισμός είναι επίσης σημαντικός, το 25% των τουριστών μας έρχονται από τη Ρωσία. Για αυτό χρειαζόμαστε αποζημίωση από την ΕΕ για τα χρήματα που χάσαμε. Αλλιώς μπορούμε και δεν θα μετέχουμε σε κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, που μόνο βλάπτουν την οικονομία μας».








ΠΗΓΗ
Το διαβάσαμε από το: Καμμένος στην Bild: Εάν η Ελλάδα εκραγεί, η Ισπανία και η Ιταλία θα είναι επόμενες http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/03/bild.html#ixzz3UNHhC7v5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου